"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. december 14., vasárnap

Mi változna, ha nem kéne tartani a tolvajoktól? Képnézegető, elgondolkodtató...

Békés nyájak legelnének a dombokon is

A családi dinnyeföld sem lenne álom sokaknak, mert nem vinnék már el

Nem kéne többé látnunk a rendőrök sajnálkozó tekintetét és elviselnünk, hogy állatlopásnál semmi sem fog történni, mert egyszerűen nem lenne többé annyi tolvaj, hogy ezt megtegyék.

Bárkinek lehetne BÁRMILYEN gyümölcse
Ki lehetne engedni a malacot, hogy igazi szabad földben túrjon, mindezt úgy, hogy nem kéne több százezret költeni kerítésekre, hiszen jelenleg sokunk problémája épp az, hogy nem tudunk több százezret kiadni a védelemre.

Senki sem jönne terményt lopni, nyugodtan learathatnánk azt

Csodálatos gyümölcsfákat nevelhetnénk faluszerte, minden felesleges helyet kihasználva. 

Ez a fotó, nem csak az ipari tőkés gazdák földjeiről készülne, hanem a háztájiban is gondolkodó családi földekről.
Az eddig csak pusztuló rétek földjét szilaj paripák körmei törnék újra termőre
A kecskesajt és a kecsketej a magyar ember egyik általános élelmiszerévé válhatna, nem lenne többé nehezen beszerezhető kiváltság a városi embernek


Nem kéne ahhoz a Hortobágyi Nemzeti Parkig utazni, hogy ilyet lássunk :)












Források: Internet, a többit most nem néztem, de ha valaki esetleg valamelyik képen hiányolná a forrásmegjelölést, kérem szóljon és mutasson rá, hogy melyik az és honnan van. 

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek minden sorral... sajnos a lopás szinte intézményesült. Aki termel és meglopják, magára vessen... sajnos ez az elv uralkodik.
    Nagyon szomorú... :(

    VálaszTörlés